Вибір начинки для офісу

Опубликовано в: Новости Дата создания : 2016-02-03 Просмотров : 1823 Комментарий : 32

Ви — підприємець, директор організації, шановний голова комітету… одним словом, «велика людина»

 

У ваших руках, крім управління персоналом, весь офіс. Так, саме те приміщення, де твориться великий бізнес. А як він твориться, точніше, за допомогою чого?

Мається на увазі офісна техніка, комп'ютерне обладнання, копіювальне оснащення. Впевнена, що, вибираючи технічні засоби, ви переступили не один поріг спеціалізованих офісних салонів, уважно вивчали роботу «технічного світу», обмірковували ціну та врештірешт зупинились на певній сходинці свого вибору і придбали…


Цікаво, до яких реалізаторів офісної техніки ви звертались? Адже їх на сьогоднішньому ринку безліч. Вулиці нашого міста потопають від кількості рекламних бігбордів, на яких кожна організація пропонує свою продукцію і майже однакові послуги. Щоб звернути на себе увагу клієнта, розпочинають довгострокові акції, систему знижок. Внаслідок цього при великій кількості фірм, які представляють офісні технології, з'являється конкуренція.


Науковотехнічний прогрес у галузі офісної техніки постійно рухається вперед. Дедалі впевненіше на ринку приживаються офісні «спрощення», спроможні замінити одразу кілька пристроїв: принтер, копір, факс і сканер водночас. Мультифункціональні пристрої в продажу з'явилися доволі давно, однак дотепер не викликали належного інтересу у вітчизняного покупця. Тільки нині відчутно зріс продаж такої техніки, оскільки вона дає змогу суттєво заощаджувати на закупівлі потрібного обладнання, витратних матеріалах, не займає багато місця в офісі і економить офісні площі.


Першопрохідцями у сфері електронних друкувальних пристроїв вважаються матричні принтери, які домінували на світовому ринку з середини 70х — початку 90х років. Місткість вітчизняного ринку офісної техніки збільшується. І не в останню чергу це пояснюється підвищенням платоспроможності представників середнього і малого бізнесу. Незважаючи на швидкий розвиток, український ринок ще недостатньо сформований і далекий від європейської моделі. Основні марки офісної техніки в Україні, зокрема в Черкасах — Getetner, HewlettPackard, Epson, Xerox та ін.


Характерна тенденція на всьому світовому ринку оргтехніки полягає у постійному знанні цін. Поперше, цей ринок дуже динамічний: моделі старіють; подруге, за повного освоєння виробничої лінії продукту витрати «тиражування» падають, що зумовлює меншення кінцевої ціни. За статисти-кою, тільки 30% витрат на офісну тех-ніку пов'язані з її придбанням. Інші 70% відносять на витрати з експлуата-ції та обслуговування. Ринок копіювальної техніки заслуговує на окремий огляд. Тут в лідерах Xerox, Ricoh, які утримують практично половину світового ринку таких пристроїв.


Підготовлено за матеріалами інтернет-видань